Vrijheid van de kunst – SCHUNCK* TALK – moderator

Talk 19.06 gaat over vrijheid van de kunst. Film en discussie voor cultuurliefhebbers.

SCHUNCK* en Filmhuis de Spiegel vertonen op 19 juni – in het kader van SCHUNCK* Talk – de documentaire ‘Het is gezien’ van Erik Lieshout en Tom Rooduijn. Aansluitend is er een SCHUNCK* Talk met schrijver Anton Dautzenberg en Harma Heikens.

Schrijver Gerard Reve stelde God vijftig jaar geleden voor als een ezel waarmee hij de liefde bedreef. Reve werd aangeklaagd voor smadelijke godslastering maar werd vrijgesproken. Dit werd bekend als het Ezelsproces.

Kunstenaars in ‘Het is Gezien’ lezen en bespreken de verdediging die Gerard Reve vijftig jaar geleden voerde tegen een aanklacht van ‘smadelijke godslastering’. Tom Lanoye, Hans Teeuwen, Mano Bouzamour, Kristien Hemmerechts, A.H.J. Dautzenberg, Tinkebell en Gerard Spong onderzoeken in de documentaire, aan de hand van hun eigen ervaringen hoe het vandaag de dag gesteld is met de vrijheid van kunst in Nederland.

Na de vertoning is er een SCHUNCK* Talk met schrijver Anton Dautzenberg en Harma Heikens. Journalist Gwen Teo modereert het gesprek. Natuurlijk is er voor het publiek ook gelegenheid om actief aan het gesprek deel te nemen.

Meer informatie en aanmelden: https://schunck.nl/agenda/talk-19-06-vrijheid-van-de-kunst/

 

Beeldmateriaal: SCHUNCK*

Comments are closed.